Het laatst tastbare dat je voor een dierbare kunt doen.

Elke bloem heeft een eigen uitstraling, een eigen karakter, en roept daardoor emoties bij je op. Het verschilt van persoon tot persoon hoe je naar een roos, lelie of tulp kijkt en welke betekenis de bloem voor jou heeft. Je kunt jouw favoriete bloem(en) op heel veel verschillende manieren verwerken.

Zou je graag zelf met liefde en aandacht een rouwkrans maken voor jouw dierbare? Dat kan, zelfs als je geen groene vingers hebt. Ook als je geen enkel idee hebt hoe dit vorm te geven, welke bloemen te kiezen of welk bladmateriaal.  Als senior bloemist ben ik er om jou te ondersteunen bij het zèlf maken van een persoonlijk rouwarrangement met bloemen naar jouw keuze. In overleg regel ik alle benodigdheden (liefst zoveel als mogelijk duurzaam) zodat jij al jouw aandacht kunt geven aan het bloemstuk. Dit is namelijk het laatst tastbare dat je voor jouw dierbare kunt doen en uit ervaring weet ik dat je hier zelfs in een extreem hectische periode tijd voor kunt inruimen.

Geef uiting aan je emoties.

Mijn moeder was veel te jong toen ze overleed. Wat een verdriet! Naast alle zaken die geregeld moesten worden, regelden mijn vader, zus en ik het rouwboeket via de uitvaartverzorger. Gewoon vanaf een plaatje. Wat jammer dat ik toen niet wist dat het beslist anders kan. Na 15 jaar samen gewerkt te hebben met nabestaanden, weet ik hoe troostend het kan zijn om zelf een bloemenarrangement samen te stellen voor jouw dierbare. Ook kan het een manier zijn om uiting te geven aan jouw emoties. Huilen mag …. en lachen natuurlijk ook. We werken in rust samen of zijn met elkaar in gesprek en altijd in verbondenheid. Ik probeer daarbij steeds jouw wensen te respecteren, want iedereen verwerkt een verlies op een andere manier.

Ik begeleid jou bij het creëren van een schitterend bloemstuk (ook online).

Voorafgaand aan onze bloemen workshop hebben we contact met elkaar. We bespreken dan o.a. welke bloemen en kleuren je wil gebruiken, de afmetingen en vorm van het uitvaartarrangement. Daarna regel ik voor jou het inkopen van de bloemen, het aansnijden van de bloemen en het voorbereidend werk voor jouw workshop. Jij kunt je helemaal richten op het maken van de bloemen versiering. De bloemenworkshop vindt plaats in mijn studio of op een door jou gewenste locatie. De voertaal is Nederlands of Engels. Jong en oud kunnen zonder enige ervaring deelnemen, een-op-een of met een klein aantal personen. De feitelijke workshop duurt ca. 2 uur. Als je de workshop online wil doen, dan schakel ik – indien gewenst – een lokale bloemist bij jou in de buurt in om jouw favoriete bloemen bij je af te leveren.

Bloemen als een volgende stap.

Zowel in Nederland als in Australië heb ik nabestaanden begeleid bij het creëren van uitvaart arrangementen die zij zelf maakten voor mensen die zij lief hadden. Zelfs jaren na het overlijden van jouw dierbare kun je uit het maken van een bloemstuk voor een sterf- of herdenkingsdag troost halen. Ook het zelf maken van een troost-arrangement i.v.m. het overlijden van een (te vroeg geboren) baby kan je helpen om jouw verlies een plekje te geven. Het kan zorgen dat je een volgende stap kunt zetten in jouw helingsproces. Nabestaanden bloeien vaak op van hun eigen creativiteit en ik gun jou dat ook van harte!

Gerelateerde pagina: Over Audrey